Sticla Securizata

sticla uzuala

Sticla uzuala

Se sparge usor, producand aschii lungi si ascutite

sticla securizata

Sticla securizata

Se spulbera complet sub o energie mai mare de impact si raman cateva piese in cadru

sticla laminata

Sticla laminata

Poate crapa sub presiune, dar tinde să rămână integrală, aderând la stratul intermediar

Produsele din sticla securizata sunt o soluție modernă pentru design-ul interior care conferă un aspect elegant și care sunt în același timp foarte ușor de curățat și întreținut.

Sticla securizata termic
sticla securizata termic
sticla securizata 1

Sticlă întărită spartă în mici fragmente cubice inofensive pentru pentru oameni, ofera siguranta sporita

Caracteristici pentru sticla securizata termic

ESG este o sticlă securizată ( tempered glass sau Einscheiben-Sicherheitsglas/ ESG), produsă prin încălzirea sticlei la o temperatură de aproximativ 650 de grade Celsius, punct în care aceasta începe să se inmoaie. Suprafețele externe sunt atunci răcite cu rapiditate, creând astfel o compresie puternică. Procesul de încalzire, urmat brusc de cel de răcire, este controlat electronic iar parametri după care se realizează acest proces influențează fundamental calitatea geamului securizat.
Rezistența sa mecanică la îndoire este de obicei de patru sau cinci ori mai mare decât a sticlei normale și de aceea este folosită în aplicații unde se impune strângerea mecanica a diverselor piese metalice pe sticlă. În cazul în care se sparge, sticla securizată ESG se fracturează în cioburi foarte mici, inofensive, asigurând securitatea și siguranța persoanelor care pot veni în contact cu sticla.

Heat Soak Test – Test pentru geamul securizat în vederea înlăturării spargerilor spontane
Pentru a reduce riscul de spargere spontană a sticlei securizate datorat prezenței critice de incluziuni de Sulfură de Nichel ( NiS ) în sticla obisnuită, se recomandă supunerea sticlei securizate la un tratament termic suplimentar, denumit ” Heat-Soak Test „. Acest test este reglementat de standardul european EN 14179 și constă în încălzirea și apoi răcirea sticlei după anumite curbe. Fiind distructiv, acest tratament elimină cea mai mare parte a sticlei care reprezintă risc, fără a putea însă, în condițiile tehnice actuale să le elimine în procent de 100%. Riscul de spargere spontană este însă considerabil redus. Acest tratament este indicat în toate situațiile în care stabilitatea lucrării, menținerea închiderii sau acoperirii volumului și siguranța utilizatorilor pot fi amenințate de spargerea unui geam călit.

ESG poate să fie realizat din diferite tipuri de sticlă ( colorata in masă, clar, ultraclar sau low-iron, ornament, lowE), cu grosimi de la 4 mm la 19 mm.

Aplicatii
Balustrade sticla/paravane dus/compartimentari cu sticla/cabine de dus/usi/placati cu sticla
paravane dus
balustrade sticla
sticla pentru dus
cabine de dus